88708356-7 رایان پویش
موضوعات خبری
جستجوی سریع
کلمه کلیدی :
مرتب سازی :
نحوه نمایش :

الگوریتم جدید پروفسور «پرهام اعرابی» از دانشگاه تورنتو، یافتن تصاویر از میان میلیاردها عکس موجود بر روی شبکه‌های اجتماعی را دستخوش تغییرات عمیق می‌کند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اعرابی، دانشمند گروه مهندسی رایانه و برق گروه «ادوارد اس. روجز اس آر» دانشگاه تورنتو است و ابزار وی و همکارش به نام رون اپل از مکان‌های تگ (برچسب) برای مشخصه‌بندی کردن روابط بین اشخاص، حتی افرادی که در هیچ عکس‌ داده شده، تگ نشده‌اند، استفاده می‌کند.

می‌توان تصور کرد که فردی با مادرش عکس گرفته و در حال ساختن یک قلعه شنی است و هر دوی این دو نفر کاملا نزدیک به هم در این عکس برچسب زده شده‌اند.

در عکس بعدی این شخص و پدرش در حال خوردن یک هندوانه هستند و هر دو نفر برچسب‌گذاری شده‌اند.

به دلیل رابطه "تگ‌شده" این شخص با مادرش در تصویر اول و با پدرش در تصویر دوم، این الگوریتم می‌تواند تعیین کند که یک رابطه بین پدر و مادر وی وجود دارد و همچنین میزان عمق این رابطه را نیز تعیین کند.

در عکس سوم، فرد بادبادکی را به همراه پدر و مادرش به هوا می‌برد، اما فقط مادرش برچسب‌گذاری‌ شده است.

با استفاده از عمق رابطه "برچسب‌گذاری‌کننده" با والدینش، زمانی که این شخص به دنبال عکس‌هایی از پدرش می‌گردد، الگوریتم می‌تواند عکس غیربرچسب‌گذاری‌شده را به دلیل احتمال بسیار بالای این که وی این عکس را گرفته،به کاربر ارائه دهد.

اعرابی مدعی شد: در این بین دو موضوع اتفاق می‌افتد: ما روابط را درک می‌کنیم و این که می‌توانیم جستجوی بهتری از تصاویر داشته باشیم.

این الگوریتم که «جستجوی تصویر اجتماعی نسبی» نام دارد، بدون استفاده از نرم‌افزار تشخیص چهره عمل می‌کند و دارای اعتماد‌پذیری بالایی است.

اعرابی در این خصوص گفت: چنانچه بخواهید یک تریلیون عکس را جستجو کنید، به طور معمول این عمل نیازمند یک تریلیون عملیات است و این موضوع به تعداد تصاویری در دسترس بستگی دارد.

وی در ادامه گفت: یکی از سایت‌های اجتماعی دارای نیم تریلیون عکس و یک میلیارد کاربر است. الگوریتم ما مبتنی بر تعداد تگ‌ها و نه تعداد عکس‌هاست و این امر جستجو را در مقایسه با رویکردهای استاندارد کارآمدتر می‌کند.

این پروژه در سال 2005 و در «آزمایشگاه کارکردهای موبایل (mobile)» پروفسور اعرابی آغاز شد که نخستین فضای آزمایشگاهی برای توسعه کارکرد موبایل» به شمار می‌آید.

در حال حاضر رابط این الگوریتم اساسا جستجو است، اما اعرابی در نظر دارد آن را به پایگاه داده‌های عظیم تصویری یا شبکه‌های اجتماعی اعمال کند.

به هنگام آزمایش این الگوریتم، اعرابی و اپل، کارکردی ناشناخته و راهی را برای تولید نقشه‌ها کشف کردند. این دو تعداد اندکی از تصاویر ساختمان‌های اطراف دانشگاه تورنتو را تگ کردند و آن‌ها را از طریق این سیستم و با خوشه‌ای از تصاویر تگ‌نشده مدیریت کردند.

اعرابی در خصوص نتیجه گفت: آنچه ما به دست آوردیم تقریبا شبه‌نقشه‌ای از تمامی تصاویری بود که گرفته‌ بودیم، که این موضوع در نوع خود جالب بود.

جزئیات این تحقیق که با حمایت شورای ملی تحقیقات علم و مهندسی کانادا انجام شده، 10 دسامبر جاری در سمپوزیومی بین‌المللی با موضوع چندرسانه‌یی ارائه می‌شود.

نمايش : 3204 تاریخ انتشار : 1392/09/13 امتیاز :
5.0
5 رای
دفتر مرکزی : تهران خیابان وزرا کوچه سوم پلاک 25 واحد 15 | کد پستی: 151368339
تلفن تماس : 021-88708356 - 7 | شماره نمابر : 021-88708361 - 2
فروشگاه : تهران، خ جمهوری، بعد از پل حافظ، پاساژ نادری، ط همکف، واحد 15
تلفن تماس : 021-66744103 – 66744015
Copyright © 2010-2012 RPC.IR All rights reserved
Powered by CMSIRAN © 2012 - 2013

دوربین مداربسته, شبکه کامپیوتر ,صوت و پیجینگ ، باتری قلمی و نیم قلمی-اخبار-تازه ها فناوری-شناسایی خودکار روابط بین اشخاص از روی تصاویر شبکه‌های اجتماعی با ابداع دانشمند ایرانی رایان پویش, دوربین مداربسته, دوربین مدار بسته, صوت و پیجینگ, دوربین مدار بسته زنیت, دوربین مدسامسونگ,ذخیره ساز,دوربین تحت شبکه,دوربین IP,شبکه اجتماعی،عکس شبکه اجتماعی،عکسهای شبکه اجتماعی ,اعرابی,الگوریتم,تصاویر,اجتماعی,دانشگاه,استفاده,تریلیون,پروفسور,مهندسی,تورنتو

نماینده انحصاری دوربین مداربسته CCTV سامسونگ Samsung،زنیت Zenit،ایکس گارد XGuard,کابل کواکسیا Coaxial زیمنس,Computer IT تجهیزات شبکهLan & Wan Networking ,سیستم Paging پیجینگ Show

Powered by CMSIRAN © 2002 - 2025