رییس پژوهشگاه مواد و انرژی از ساخت نخستین دستگاه یخساز خورشیدی ایران در این پژوهشگاه خبر داد.
به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، دکتر علیاصغر توفیق با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: دستگاه یخساز خورشیدی در نخستین روز از هفته پژوهش توسط معاون اول رییسجمهور رونمایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه تجهیزات استفاده شده در این دستگاه ساخت داخل کشور است، افزود: یکی از کاربردهای مهم یخساز خورشیدی، استفاده آن در مناطق دور از برق منطقهای و همچنین در شرایط بحرانی است که از اهمیت ویژهای برخوردار است.
توفیق با اشاره به استفاده آسان این یخ ساز، تصریح کرد:یکی دیگر از مزایای این دستگاه یخساز آن است که هیچ گونه قطعه گردندهای در آن وجود ندارد و به همین دلیل تعمیر و نگهداری آن سادهتر از سایر یخچال های خورشیدی است.
توفیق افزود: با توجه به عدم به کارگیری سلولهای فتو ولتاییک، هزینه تمام شده آن نسبت به یخچالهای فتو ولتاییک پایینتر است.
مجتبی اژئیان، مجری این طرح نیز گفت: این دستگاه با استفاده از سیکل ترمو دینامیکی و بدون استفاده از هیچ گونه انرژی دیگری همانند الکتریسیته و منحصرا با استفاده از انرژی خورشیدی اقدام به تولید برودت میکند.
وی افزود: پایه کار بر مبنای پدیده جذب سطحی است و در این دستگاه از کربن فعال به عنوان جاذب و از متانول به عنوان سیار عامل استفاده شده است.
این پژوهشگر درخصوص نحوه کار دستگاه یخ ساز خورشیدی گفت: سیکل این دستگاه یک شبانه روز به طول می انجامد و در طول روز انرژی خورشید را جذب کرده و در هنگام شب آن را به برودت تبدیل میکند.
اژئیان همچنین حذف صفحه جاذب انرژی خورشیدی و استفاده از کربن فعال به عنوان جاذب را مزیت برتر این نوع یخساز، نسبت به سایر نمونههای آن در جهان عنوان کرد.
گفتنی است، طراحی و ساخت اولین دستگاه یخ ساز خورشیدی در ایران توسط مجتبی اژئیان فارغالتحصیل کارشناسی ارشد رشته انرژی های نو و تجدید پذیر و با راهنمایی دکتر فریدون علی خانی حصاری و دکتر منصور کیان پور از یک سال قبل آغاز شده است.