به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه های خبری، این نخستین بار است که بخار آب در این سیاره سرد دیده شده است و اخترشناسان احتمال می دهند که زیر سطح یخی قمر، اقیانوسی مایع پنهان شده باشد.
بخار آب مشاهده شده در قمر Europa دیده شده است که ششمین قمر نزدیک به سیاره مشتری است.
فضاپیمای گالیله از سال 1995 تا 2003 به دور مشتری گردش کرد و تصاویر متفاوتی را از سطح این سیاره به زمین مخابره کرد. تصاویر ارسال شده از مشتری نشان داد که سطح آن پر از نواحی ترک خورده و خلل و فرج است و از گسل های سنگی پوشیده شده است. همچنین در این تصاویر مشاهده شده که قمر Europa پوسته نسبتا نازکی دارد و دارای شکافی است که گاهی اوقات باز می شود.
تصاویر اخیر از تلسکوپ فضایی هابل نشان می دهد که در این قمر ابر بزرگی ناشی از هیدروژن و اکسیژن وجود دارد که شبیه به بخار آب است.
اخترشناسان براساس مدل شبیه سازی شده این ابر تخمین می زنند که ارتفاع این ستون ابری حدود 200 کیلومتر است و حدود 3000 گیلوگرم آب در ثانیه فواره می کند.
اخترشناسان بر این باورند که این یافته با ارزش حاکی از آن است که در این قمر منابع آبی خیلی به سطح نزدیک هستند.
تصاویر فواره بخار آب با استفاده از فناوری تصویربرداری ماورای بنفش تلسکوپ هابل تصویربرداری شده است و تصاویر به هنگام فوران اکسیژن و هیدروژن، به مدت 7 ساعت قابل رویت بوده اند.
در حال حاضر دو فضاپیما از آژانس فضایی امریکا و آژانس فضایی اروپا در حال سفر به مشتری هستند تا یافته های جدیدی را از اقمار آن به زمین ارسال کنند.