دوربین مداربسته هـا را هوشمند کنید
بخش دو :
2- تشخیص توقف ها در سیستم های هوشمند نظارت تصویری :
موضوعی که در سیستم های هوشمند نظارت تصویری مطرح است این است که رفت و آمد های مختلفی در هر مکانی انجام می گیرد که همراه با توقف های بلند یا کوتاه مدت و البته از سوی دیگر برخی از این توقف ها در بیرون یا داخل یک مکان می باشد . متخصصان امنیت برای یک استاندارد امنیتی مناسب دوربین مداربسته های متفاوتی را با قابلیت های مختلف در مکان های بیرونی نصب می کنند اما ضعیفی که وجود دارد این است که شخص مانیتور کننده تشخیص اینکه چقدر یک جسم یا انسان توقف کرده باشد و آیا این موضوع اهمیت دارد یا خیر را بصورت تصادفی و یا حدسی تشخیص می دهد . در سیستم سامانه های هومشمند این موضوع برای متخصصان امنیت برنامه ریزی می شود ، به این صورت که مکانهایی را در محوطه های بیرون و یا درونی مشخص می کنند که ماشین ، انسان و یا هر شی ء دیگری که وارد و متوقف شد تشخیص دهد . این تشخیص می تواند به دو دسته کوتاه و بلند مدت تقسیم شودگاهی در یک منطقه حتی توقف 30 ثانیه ای مت تواند باعث مشکلاتی شود و گاهی دیگر توقف های بلند مدت باعث خراکار می گردد .
باید گفت موضوع اصلی در این سیستم این است که در حالت مانیتورینگ عادی ممکن است اشخاص تمای توقف ها را در نظر نگیرند و ممکن است حسایست برخی نقاط باعث شود تا زا بقیه مکان ها در یک لحظه غافل شویم . در حالت هوشمندانه مکان هایی که برای ما اهمیت دارد و خواستار این هستیم که توقف های کوتاه و بلند مدت در حد نرمال داشته باشیم ، الگوریتم نویسی می کنیم و موارد را تحت حفاظت پیرامونی قرار می دهیم . یک مثال ساده می زنیم ، یک عابر بانک 24 ساعته را در نظر بگیرید ، مسلما دوربین مدار بسته هایی در این سیستم وجود دارد که اتاق ATM را رصد می نمایند . فرض کنید شخص خرابکار ساعت 3 بامداد در یکی از ای اتاق ها و در نقاط مخفی مشغول به خرابکاری است و یا اینکه شخص زورگیری در ATM و در ساعت 11 شب منتظر اولین قربانی خود است اگر برای کم ترین و بیش ترین توقف در این سیستم برنامه ریزی نماییم ، آلارم های امنیتی به اشخاص مانیتور کننده ارسال می شود و توسط واحد گشت شبانه می توانیم از خرابکاری ها جلوگیری نماییم . کاربرد این سیستم در موارد زیر است :
- تشخیص تجاوز به حریم های خاص
- تعریف محیط خزانه و تشخسص حضور غیر مجاز در بانک ها
- تشخیص حضور بی مورد در کنار دستگاه ATM بانک ها
- توقف غیر مجاز در سیستم راهنمایی و رانندگی شهری
- و.....
3- تشخیص پرسه زنی در محوطه ها با استفاده از سیستم های هوشمند :
در یک مقوله امنیتی نیاز است که افراد به برخی مکان ها دسترسی نداشته باشند و یا اینکه در مکان های مشخص شده پرسه زنی نکنند . این موضوع در حالت عادی به این صورت می تواند باشد که یک شخص خاص برای چنین مکان هایی تعریف شود و با استفاده از دوربین مدار بسته ها بصورت لحظه ای مکان ها را رصد نماید . در چنین شرایطی حتما خطاهای انسانی بوجو می آید و ممکن است کاری که نباید در یک منطقه حساس انجام شود اجرایی گردد. حال در نظر داشته باشید که الگوریتم های خاص ، در صورتی که یک نفر در محوطه های ممنوعه در حال رفت و آمد و یا پرسه زنی باشد آلارم های مخصوص اعلام شود . در این حالت نیاز نیست که یک نفر بصورت کامل تنها مکان های مخصوص را رصد نماید .موضوع اصلی در این سیستم این است که کاهش نیروهای انسانی رصد کننده مکان های خاص با استفاده از سیستم آلارمینگ هوشمند پرسه زنی مد نظر خواهد بود . یک مثال ساده بزنیم فرض کنید در یک موزه که یک مجسمه با ارزش در آن نگه داری می شود باشیم . این شی با ارزش ، سارقان خاص خود را دارد و نباید جزئیات اطلاعات آن توسط افراد بازدید کننده برداشته شود . سارقان حرفه ای در یکی از شگردهایشان به عنوان یک بازدید کننده با گشت و گذار در فضا موزه و بیشتر زا آن پرسه زنی در محیط مجسمه اقدام به برداشت اطلاعات می کنند . حال در نظر بگیرید که از قبل محدوده ای (بستگی به فاصله دید ) را تعیین کرده ایم تا اشخاص در آن محدوده پرسه نزنند . این محدوده آنچنان تعیین می شود که شخص با چشم غیر مسلح نتواند تشخیص جزئیات ریز را بدهد .حال اگر شخصی در آن محدوده وارد شد و پرسه زنی او بیش از 15 ثانیه طول کشید آلارم های صوتی و پیغامی بکار می افتد . ما در این سیستم توسط دوربین های مدار بسته که هوشمند شده اند این سناریوی امنیتی را پیاده سازی می کنیم . از کــاربردهای این سیستم
می توان به موازد زیر اشاره نمود :
- تشخیص انتظار طولانی مدت و پرسه زنی در محیط بانک
- تشخیص دسترسی غیر مجاز به حریم باجه در بانک
- تعریف محیط خزانه و تشخیص حضور غیر مجاز در بانک
- مشخص نمودن محوطه قرارگیری اتومبیل و نیروهای حفاظتی در سیستم های مختلف
- تعیین زمان انتقال و افزایش امنیت در ساعات خاص