مهارتهای فــــــروش :
قسمت اول:
هیجان :
هیجان در زبان فارسی کلمه ای است که بیشتر برای بیان احساسات و حالات پر شور و پر انرژی به کار می رود . ولی از نظر روان شناختی بیان تمام حالات احساسی و روانی مثبت و منفی را در بر می گیرد .از نظر ویلیام جیمز هیجان تغییرات جسمی و روانی است که مستقیما به دنبال یک واقیعت تحریک کننده حاصل می شود .
هیجانات مثل : خشم ، ترس ، عشق و محبت ، تنفر ، امید ، و نا امیدی ، نگرانی و اضطراب ، احساس حقارت ، غرور ، غم و اندوه ، شادی ، تعجب ، شرم ، پشیمانی ، دلسوزی ، و .......
مدیریت هیجانات (هوش هیجانی ) چیست ؟
مهارت مدیریت هیجانات، فرد را قادر می سازد تا هیجانها را در خود و دیگران تشخسص داده ، نحوه تاثیر آنها بر رفتار بداند و بتواند واکنش مناسبی به هیجانهای مختلف نشان دهد .امروزه افراد را به میزان که قادر باشند از هیجانات به نفع خود و روابطشان استفاده کنند ، دارای هوش هیجانی می دانند .
اهمیت مدیریت هیجانات (هوش هیجانی ) :
برخورد اری از هوش هیجانی موجب می شود که :
1- در موقعیتهای تهدید کننده و خطرناک ، رفتار مناسبی از خود بروز دهیم ، مانند داد کشیدن کودکی که در معرض دزدیده شدن قرار گرفته است .2- از خشنودی و شادی در زندگی خود و اطراافیان به نحو شایسته ای استفاده نماییم .
3- نیازهای دیگران را بهتر درک کرده و ضمن همدلی برای کمک به دیگران پیش قدم باشیم .
4- حس مسئولیت پذیری را در ما افزایش می دهد برای مثال به جای اینکه بگوییم او باعث عصبانیت من شد می گوییم من عصبانی شدم .
هوش هیجانی چیست ؟
هوش هیجانی یعنی صداقت ، یعنی آگاهی نسبت به احساسات خودمان و دیگران . دکتر دانیل گلد من در کتابش به نام کار کردن با هوش هیجانی مشتمل بر 5 قابلیت است که 3 قابلیت آن در رابطه با تعامل فرد با خودش (درون فردی ) و دو قابلیت دیگر در رابطه با نحوه برخورد با دیگران (برون فردی ) است .این 5 قابلیت عبارتند از :
1- خود اگاهی : هوش هیجانی با خود آگاهی آغاز می شود که ارتباط نزدیکی با ارزشها و نقاط قوت و ضعف شما دارد تا بتوانید همزمان از طریق روش مناسب و سازنده احساسات خود را ابراز کنید .
2- خود گردانی (مدیریت برخورد ): خودگرانی عامل اصلی در پذیرش مسئولیت اعمالی است که انجام می دهیم مدیریت بر احساس خودتان باعث می شود وقتی با هیجانی روبروی می شویم با انتخابی منطقی و دلایلی کافی رفتاری صحیح در پیش بگیریم .
3- خودانگیزشی : تشویق و ترغیب افراد ، به تلاش یشتر و مقاوت در مقابل افکار مایوس کننده است بر اساس نظریه دانیل گلدمن مجریان و کارگزاران برتر بر موانع موجود غلیه کرده و می توانند بر محیط و شرایط موجود تاثیر گذار باشند
4- همدلی :توجه به احساسات دیگران می باشد . همدلی ، افراد را وادار می کند که دنیا رااز دریچه چشم دیگران ببیند به طور خلاصه همدلی نیازمند درک ، شناخت و پاسخ مناسب به هیجانات دیگران است .
5- روابط موثر : این قابلیت مجموعه ای از 4 مهارت هوش هیجان ذکر شده است که به فرد کمک می کند به طو ر دائم و مثبت با دیگران ارتباط بر قرار کند .
روایط موثر باعث اجماع و توافق عمومی شده و از اهداف گروهها حمایت می کند. هوش هیجانی میتواند در شرکت های مختلف موجب موفقیتهای کاری شود.
قسمت دوم مقاله ارائه می شود